Балканите - жлеза на времето

Периодът, който се разглежда в книгата, е най-външната форма на видимите промени, които настъпват на земята и при човека в цикъла от март 1991г. до март 2028г. Началото на този енергиен дисбаланс на планетата започва през първото десетилетие на ХХ век, но промените, които стават все по-видими и характерни, се разглеждат само в посочения период, за да се улесни ориентацията на читателя във времето. Цялата разработка се отнася до един много кратък, но поради  това, че е завършващ - много важен цикъл от движението на Слънчевата система по своята еклиптика. В книгата се разшифрова малка част от наследственото знание на Тангризма, религията на българите преди християнството, както и ценните за момента упражнения, с помощта на които  могат да бъдат преодолени кризите, предизвикани от енергийния дисбаланс на Балканския полуостров.


Чат от книгата:

Специфична  профилактика

 

Отнася се до система от упражнения, които активират, подхранват и успокояват всички описани процеси. Тези процеси са известни сред посветените като “Осемте къса коприна” или “шаманските танци” на българската тангристка традиция. Две от тях (бебешките) могат да бъдат обнародвани и затова ги даваме тук. Другите шест се предават само, ако човекът е лично енергийно диагностициран и има данни, че може да понесе активизацията им.

Освен това бебешките се правят сутрин и вечер, където и да е (в спалнята например), а другите шест само на открито, по време на изгрева на Слънцето.

Първо упражнение: ”Бебешкото”

Ляга се по корем с глава към посока юг. Ръцете са опрени с длани към земята, на нивото на линията на бъбреците. Успокояваме се. Дишаме спокойно с чело опряно в земята. На едно от издишванията задържаме и бавно повдигаме главата нагоре до крайно положение на врата, без да отлепяме гръдната кост от пода.  Прави се 14 пъти. (упр.1)

Второ  упражнение: “Рало”

Лягаме по гръб. Ръцете са спокойно около тялото, с длани към земята. Главата е на север. Краката са спокойно прибрани, с опрени едно в друго стъпала.

При едно от издишванията бавно вдигаме краката изпънати нагоре и назад, след това таза и пояса, докато краката ни опрат с пръсти в пода зад главата. Без да поемаме дъх, връщаме тялото в изходно положение. Вдишваме. (Упр.2) Успокояваме дишането  и повтаряме 14  или 21 пъти, но не повече, защото Средният мозък и Лимбалният дял се преенергетизират и може да ни прилошее. “Бебешкото” упражнение  активира гръбначния стълб и крайниците (прави се от бебетата като подготовка за изправяне на крачета), а “Ралото” активизира само центровете в главата. Ралото се извършва само в лунната фаза “нарастваща луна” - 14 дни и никога във фазата “изпразваща луна”. Ралото не е безобидно упражнение. При системно (без  почивки) правене може да предизвика главоболие, кръвотечение, нервни кризи (ако се прави безразборно  и повече от 3 месеца непрекъснато).

 

Упр.1 – Бебешко

 

 Упр.2 - Рало

 

 


Цялата книга можете да изтеглите от тук