За някои проблемни въпроси на българо-тракийската култура

 

Или:

  1. ЗАЩО през последните години, успоредно с новите изследвания за древната история на българите и окончателното сриване на” тюркския” ни произход, се разрасна неимоверно много тракологията?
  2. Защо липсват пари за изследване на българските сакрални обекти, като Мадара,например, а много често те са нарочно унищожавани? Какъвто е примера с българското светилище Перперек, което не само че беше прекръстено с гръцкото име Перперикон, въпреки че там се намира ЕДИСТВЕНИЯТ на територията на Балканския полуостров и втори в света релеф на Богиня УМАЙ-женският аспект на българския бог ТАНГРА, който се руши с всеки изминат ден.
  3. Защо определени хора като Пламен Пасков получиха пари да направят филма-пародия, че българите нямали никога бог Тангра или други, преиначаващи в тълкуванията си древните текстове, за да изкарат, че траки и българи са едно и също племе. Защо наличието на релефа на богиня Умай не е основание за принадлежността на обекта към българския етнос, а измисленото от археолога Овчаров и не почиващо на никакви доказателства гръцко име „Перперикон” нашите учени приемат за основателно?

НА КОГО МУ Е УДОБНО ДА СЕ ЗАЛИЧИ ОТ НАШАТА ИСТОРИЯ ИНФОРМАЦИЯТА,ЧЕ НИЕ СМЕ ПЪРВИЯТ МОНОТЕИСТИЧЕН НАРОД НА ЗЕМЯТА, ПОЛОЖИЛ ОСНОВИТЕ НА НЕБЕСНАТА ДУХОВНА ДОКТРИНА НА ЕВОЛЮЦИЯТА?

Днес, все по-успешно псевдо и водещи учени в България заявяват,че българския народ  не познавал Тангризма,защото няма никъде писмена за това? А би ли ми казал някой КЪДЕ в Библията на Юдеите пише Йехова? В коя от техните официални писмени доктрини се изписва името Йехова? Лъжат ли и евреите,че техният бог се нарича Йехова, щом никъде не го пишат?

Изглежда някой фанатизирани умове искат да ни уверят,че българите само преди 11 века, преди наложеното с кръв християнство от Борис Първи, са били чифути, тъпи, бездуховни и нещастни твари,които не са знаели ЩО е това Бог и т.н. Българите (а не траките), които имаме Десет циклов Слънчев Календар, за който са нужни поне 10 000 години наблюдение и познаване на Небесната сфера,за да може да бъде съставен с такава точност.

Нашествието на определени етноси в нашата държава е планирано и обмислено от векове. Днес то е реалност,която все повече и повече ще ни обезличава и унищожава. Благодарение вече и на псевдо историците ни, опитващи се да унищожат българския етнос, покривайки  го с тракийския.

ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО ОБСЛУЖВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, УМЕЛО ПРИКРИТИ ЗАД СЕБЕЛЮБИЕТО И НЕВЕЖЕСТВОТО НА ТЕЗИ ХОРА. 

НЯМА ПО-СТРАШНО ОТ ОБРАЗОВАНОТО НЕВЕЖЕСТВО!

Защото, ако така продължаваме скоро тюркската теория за нашия произход ще е красива картинка пред това, което ни очаква - унищожаването на същността ни като народ - НАРОД съставен от ДВЕ етнически структури: българи и траки – Слънчевите основоположници на Бялата раса на планетата ни:

Българите са: Монотеисти,основоположници на Монотеистичната духовна култура и Държавността, а

Траките са: Политеисти, с Пантеон от различни божества, полубожества, нимфи, гиганти, демони и т.н. и с липса на знание и практика за Държавна организация.

А това определени етноси и организации не могат да понесат, затова твърдо работят за новите деформации в българската история, целящи да направят отново историята ни несигурна, спорна и най-вече ЕЗИЧЕСКА! Разбира се езическа във смисъла на натрапеното мнение,че всичко извън Юдаизма, Християнството и Мюсюлманството е езичество, безбожие, култ, сатанизъм и т.н.

Всички, които имат претенциите да са компетентни, независимо дали са историци, смятащи се за такива или просто твърдящи,че траки и българи са един и същи етнически „организъм” трябва да отговорят на следните въпроси:

  1. Защо българи и траки имат различни Духовни доктрини?

1.1.Българите са Монотеисти, имат само бог ТАНГРА на Небето  и нито една представяща го институция с претенциите за богоизбраност.

1.2. Траките са Политеисти. Имат Пантеон от богове, полубогове, демони, герои и т.н.Те са Многобожници, тоест езичници.

2.Защо траките не познават българските титли  Кан и Колобър, а имат титлите Цар и Жрец?

При един етнос, с еднакъв произход и начин на живот, трябва да имаме и еднакви духовни доктрини, както и еднакви духовни и административни титли.

3.Защо българите са известни в света, че Където и да отидат правят държави, а траките не познават държавността и остават в обикновени племенни съюзи най-често с временен характер? Защо до идването на българите с Кан Аспарух на Балканскя полуостров траките не основават своя държава?!

4.Защо, ако наистина българите са били траки, всички Държави, които основават, а това са ПЕТ Империи и още толкова други държави, никъде няма държава наречена Тракия?! Могат ли траките, които не са основали нито една държава да основат и ръководят Империи?

5.Защо, когато Аспарух пристига на балканския полуостров траките приемат държавата да се нарича България, а не Тракия, както е географското понятие на района и според който са се наричали племената живеещи тук-ТРАКИЯ?

6.Защо траките не балсамират своите високопоставени мъртъвци? Българите познават балсамирането и го ползват, особено за високопоставени особи.

  1. Защо траките не познават седлото и стремето?

Двата народа са конни, воини и отлични ездачи, как тогава българите са яздели на изработени седла със стремена, а траките не са забелязвали тази подробност, за да я усвоят? Само Конник със здраво пристегнато седло и стреме може да се изправя прав, на крака, по време на сражението, което е характерно за бойните умения на българите, особено при боя с камшик и хвърлянето на боздуган. Само кон, който има седло и стреме може да извършва ход „назад и встрани” - тракийският кон, без стремена, не може да извърши този ход.

Може ли траките да не са забелязали това? И да не са усвоили от своите събратя новостите в конната езда? 

            8.Защо българите имат открити светилища, като Мадара, Перперек, Бузовград  и т.н., а траките имат само светилища дълбоко в планините или в могилни структури – извод, който се налага от разкритите множество могили на територията на страната ни, в които липсва каквито и да е следи от погребения. Още при откриването на могила Оструша в Казанлък, аз казах на Китов: Никъде няма да откриете кости – това са светилища , а не гробници!

  1. Може ли да се смятат за един етнос структури от множество племена, които уж са едно, а всъщност имат  коренно различни идеологии и духовни ритуализации на своите сакрални доктрини? Сакралните ритуализации на българите и траките нямат никакви допирни точки.
  2. Защо няма нито едно сведение тракийско племе да се наричаоногондури, котраги, кутригури и т.н.? Както няма и нито едно сведение българите в петте си империи да са имали племена : даки, мизи, одриси и т.н.? Нито един чужд изследовател, изключвам Чертков и руските манипулатори на историята ни, не говори за траки, даки и т.н., когато описва българските племена  на Изток?

            Приключвам с въпросите, въпреки,че ако навлезем по-дълбоко в характеристиките на двата етноса съставящи Българския народ, както днес го наричаме, можем да открием още много вътрешни социални и духовни аспекти,по които траки и българи коренно се отличават.

Бяхме Тюрки, направиха ни Славяни, сега усилено, с много средства и пари  се опитват да бъдем само Траки….тоест политеисти и многобожници…не ви ли смущава това?! Някой усилено и системно работи по въпроса да заличи от съзнанието ни уникалното българско Учение Тангризъм – Първото Монотеистично учене в света.

 

И НАКРАЯ:

БЪЛГАРИТЕ и ТРАКИТЕ са ДВА етноса в ЕДИН народ, които са изпълнявали определени задачи в еволюцията на Човечеството.

Племената са еднородна структура от етнически и духовно сродни хора, а народите са структури от най-малко два етноса с близки или различни духовни доктрини, но обединени от еднакви социални правила. Племената са еднородни кръвно свързани групи хора, а Народите са конгломерати от различни етноси с обща административна организация.

Няма народ на Земята, който да е образуван само от един етнос.

ЗАБ: Документи, доказващи монотеизма на българите и политеизма на траките са:

  1. Митологията на българите: Сказание за дъщерята на КанаДжахвар тарихиСказание за Чулман и т.н.,където многократно се говори за БОГ Тангра, като БАЩА на българите. Там никъде не се споменава етнонимът траки.
  2. Тракийската митология, наречена днес Гръцка, в която особено показателни са Химните на тракиеца Орфей, който възпява десетки богове, богини, полубогове, нимфи, демони, герои и т.н. Митология на сладострастни и коварни богове,полубогове и нимфи, чийто страсти често надминават и най- необузданите човешки пристрастия.

 

Доклад на конференцията в Ст. Загора,2017 год. 

Спас Мавров